Доступність посилання

ТОП новини

Бондарчук переоформив частину майна на дружину, решту арештовано – «Схеми»


Колишній очільник держкомпанії «Укрспецекспорт» Сергій Бондарчук, якого розшукує Інтерпол, переоформив частину майна на дружину, щоб уникнути його арешту. Українські правоохоронці інкримінують йому заволодіння державними коштами у сумі 7,5 мільйона доларів.

Бондарчук під час розмови у Лондоні 4 листопада зізнався журналістам програми «Схеми», спільного проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший», що переоформив нерухомість на дружину. Проте, згідно з реєстром нерухомості, на 2005 рік будинок перебуває лише в стані продажу чи дарування.

Згідно з реєстром нерухомого майна, Каріна Бондарчук володіє половиною будинку в Козині. Підстава виникнення права власності: договір дарування, договір дарування 1/2 частки житлового будинку, серія і номер: 60, виданий 30.01.2015, видавник: приватний нотаріус Київського міського нотаріального округу Пелих Ю.В.

16 лютого управління боротьби з організованою злочинністю ГУ МВС Києва оголосило Бондарчука у розшук, а суд наклав арешт на його власність: два автомобілі Range Rover, мільйони на банківських рахунках і близько десяти об’єктів нерухомості. Утім, один маєток все ж залишився у родинному колі Сергія Бондарчука. Це – будинок у елітному селі Козин, під Києвом.

«Мої дії пов’язані з тим, що дружина, яка є моїм партнером, другом, дружиною, повинна мати можливість спокійно жити, тому що я не знаю, що буде відбуватися зі мною фізично, тому що я не знаю, на які дії можуть піти люди в Україні, тому я просто спрощую життя своїй родині», – пояснив Бондарчук.

Сергій Бондарчук – офіцер СБУ, бізнесмен, колишній народний депутат України, член керівництва партії Віктора Ющенка «Наша Україна» й ініціатор її розпуску. З 2005 до 2010 року Сергій Бондарчук був генеральним директором Державної компанії з імпорту й експорту продукції і послуг військового та спеціального призначення «Укрспецекспорт». Із рук тоді ще президента Віктора Ющенка Сергій Бондарчук отримав орден за заслуги і звання Героя України.

Нині правоохоронці звинувачують Сергія Бондарчука у розкраданні державного майна у особливо великих розмірах. А з червня його шукає Інтерпол.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG