Доступність посилання

ТОП новини

Жертв терактів у Парижі вже 137, атаки здійснило угруповання «Ісламська держава» – Олланд у телезверненні


Президент Франції Франсуа Олланд (позаду) в оточенні охорони біля концертного залу Bataclan в центрі Парижа, ніч 14 листопада 2015 року
Президент Франції Франсуа Олланд (позаду) в оточенні охорони біля концертного залу Bataclan в центрі Парижа, ніч 14 листопада 2015 року

Президент Франції Франсуа Олланд 14 листопада заявив, що жертвами терактів у Парижі стали 137 людей, а вчинили атаки бойовики угруповання «Ісламська держава». Про це він заявив у телезверненні до французького народу.

Олланд наголосив, що атаки, були сплановані та організовані ззовні, але здійснені за підтримки бойовиків всередині держави.

Франсуа Олланд назвав атаки «актом війни».

Стрілянина та вибухи у Парижі – більше 100 загиблих (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:42 0:00

Серія нападів у Парижі в ніч на суботу забрала життя понад 130 людей, сотні були поранені. Атаки були скоєні на шести ділянках по всьому місту. Прокуратура Парижа повідомила, що семеро із восьми загиблих нападників були терористами-смертниками, і загинули в результаті спрацювання вибухівки на поясі.

Силовики не виключили, що бойовики можуть досі перебувати в місті. В країні оголосили надзвичайний стан, на вулиці Парижа ввели військових.

Досі світові ЗМІ не мали підтверджень, що теракти у Парижі скоїли бойовики з угруповання «Ісламська держава», однак, як писали користувачі у соцмережах раніше, один із нападників, стріляючи, вигукував ісламську формулу «Аллах акбар!».

Нинішню серію атак бойовиків вже назвали найгіршою в історії Франції. Вони відбулися в Парижі через 10 місяців після нападу бойовиків-ісламістів на редакцію сатиричного журналу Charlie Hedbo в столиці Франції, в результаті якого загинуло 12 людей.

XS
SM
MD
LG