Доступність посилання

ТОП новини

Україна витратила 1,3 мільйона гривень на поїздку делегації на ювілейну сесію Генасамблеї ООН – «Схеми»


Один із номерів готелю Park Hyatt, у якому, зокрема, зупинялася українська делегація під час робочого візиту на 70-у сесію Генасамблеї ООН у вересня 2015 року
Один із номерів готелю Park Hyatt, у якому, зокрема, зупинялася українська делегація під час робочого візиту на 70-у сесію Генасамблеї ООН у вересня 2015 року

Державне управління справами витратило загалом понад 1,3 мільйона гривень на організацію поїздки української делегації на чолі з президентом Петром Порошенком на ювілейну 70-у сесію Генеральної асамблеї ООН до Нью-Йорка. Поїздка делегації тривала з 26 по 30 вересня, але передова група вилетіла раніше, 19 вересня.

Загалом на робочий візит було витрачено 120 099,00 гривень і 52 208,40 доларів, згідно з кошторисом поїздки української делегації, наданим програмі «Схеми», спільному проекту Радіо Свобода і телеканалу «UA:Перший».

Зокрема, добові витрати української делегації склали 8710 доларів. На проживання в готелях було витрачено понад 36 тисяч доларів – у тому числі проживання в готелі Park Hyatt, де вартість номера стартує від 650 доларів за добу.

Витрати на оренду автотранспорту склали понад 6,5 тисячі доларів. Трохи більше ніж 120 тисяч гривень витратили на придбання авіаквитків.

Крім президента України Петра Порошенка і першої леді Марини Порошенко, 70-у ювілейну сесію Генеральної асамблеї ООН відвідали: перший помічник глави держави Юрій Оніщенко, глава Адміністрації президента Борис Ложкін і його заступник Костянтин Єлісеєв, міністр закордонних справ Павло Клімкін, постійний представник України при ООН Юрій Сергеєв, посол України в США Валерій Чалий, уповноважений президента у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв і голова комітету Верховної Ради України у закордонних справах Ганна Гопко. Крім того, з делегацією Нью-Йорк відвідали 14 осіб супроводу і 10 осіб охорони.

70-а, ювілейна, сесія Генеральної асамблеї ООН розпочалася 15 вересня. 25–27 вересня відбувся саміт, на якому лідери держав ухвалили глобальні цілі сталого розвитку. А 28 вересня відкрилася загальнополітична дискусія, під час якої виступили представники 193 держав-членів ООН. ​Український президент Петро Порошенко під час виступу на Генасамблеї ООН розкритикував агресію Росії відносно до України і закликав міжнародних партнерів допомогти відновити економічну і соціальну інфраструктуру, зруйновану з вини Кремля.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG