Доступність посилання

ТОП новини

Кернес: пам’ятник Леніну в Харкові не відновлюватимуть


Харківський міський голова Геннадій Кернес вперше офіційно відмовився відновлювати зруйнований пам’ятник Леніну, що стояв до вересня 2014 року на площі Свободи.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на засіданні міської ради під час розгляду питання про декомунізацію назв вулиць Кернес повідомив, що на місці Леніна більше не буде ніяких монументів.

«Я можу сказати однозначно, що на місці пам’ятника Леніну не буде більше стояти ніякого монументу – пам’ятника», – сказав Кернес.

За словами очільника Харкова, найближчим часом архітектори, художники і містобудівна рада визначиться, як зробити так, щоб площа Свободи мала «європейський вигляд».

У близьких до Кернеса колах Радіо Свобода розповіли, що міський голова збирається ініціювати встановлення сучасного фонтану там, де раніше стояв найбільший в Україні пам’ятник Леніну.

Пам’ятник радянському вождеві в Харкові на площі Свободи був демонтований у вересні 2014 року проукраїнськими активістами за підтримки бійців добровольчого батальйону «Азов». Геннадій Кернес повалення пам’ятника Леніну називав незаконним. Натомість тодішній голова облдержадміністрації Ігор Балута підписав постанову про демонтаж монумента Леніну.

XS
SM
MD
LG