Доступність посилання

ТОП новини

У Малі повідомили про 76 звільнених заручників і про 18 загиблих


Силовики виводять звільнених заручників у перебігу спецоперації в захопленому готелі, Бамако, 20 листопада 2015 року
Силовики виводять звільнених заручників у перебігу спецоперації в захопленому готелі, Бамако, 20 листопада 2015 року

В африканській державі Малі повідомили, що в результаті операції сил спецпризначення в захопленому ісламістами готелі з багатьма заручниками в центрі столиці Бамако були звільнені 76 заручників.

При цьому міністр безпеки країни полковник Саліф Траоре на прес-конференції ще не зміг назвати числа загиблих. За його словами, воно стане відоме, коли завершиться огляд звільненого готелю.

Він додав, що з боку силовиків п’ять людей поранені в перебігу спецоперації.

Засоби інформації повідомляють про 18 загиблих у готелі, без уточнень, хто це може бути; ці дані наразі не підтверджені.

Раніше повідомляли, що заручниками в готелі класу люкс опинилися 170 людей, серед них багато іноземців: 140 гостей готелю і 30 працівників. Також інформували, що за час спецоперації, що тривала кілька годин, частині заручників вдалося втекти самим.

МЗС України ще не має даних, чи не було серед заручників українських громадян.

За повідомленнями, готель Radisson Blu захопили вранці не менш як десять озброєних автоматами і гранатами людей, які при цьому вигукували «Аллах акбар».

Ісламістське угруповання «Аль-Мурабітун», що діє в Малі, заявило, що то воно здійснило напад у співпраці з північноафриканським відділком мережі «Аль-Каїда» – «Аль-Каїда» в ісламському Магребі».

Північ Малі в 2012 році захопили ісламісти, дехто з яких має зв’язки з «Аль-Каїдою»; у січні 2013-го їх витіснили під час операції під керівництвом Франції. Відтоді ісламістські групи продовжують здійснювати напади в Малі.

У серпні внаслідок майже 24-годинного утримання заручників у готелі в центрі Малі загинули четверо солдатів, п’ять співробітників ООН і четверо нападників.

XS
SM
MD
LG