Доступність посилання

ТОП новини

У Криму через відімкнення світла 23 листопада оголосили вихідним днем


Крим, 22 листопада, 2015 року
Крим, 22 листопада, 2015 року

У зв’язку з відсутністю енергопостачання з материкової частини України, 23 листопада, в Криму оголосили вихідним днем. Відповідний «указ» підписав російський голова окупованого Криму Сергій Аксьонов, повідомляється на сайті нинішнього «уряду» півострова.

Згідно з документом, вихідний день оголошено у зв’язку з ситуацією щодо електропостачання півострова.

При цьому вихідний день не передбачений для державних і муніципальних службовців.

У ніч на 22 листопада в районі херсонського села Чаплинка сталися вибухи. У штабі громадянської акції щодо блокади Криму повідомили, що «лінія електропередач, яка постачала електрику в Крим, впала і не підлягає відновленню».

У Криму 22 листопада в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. МНС Криму повідомляє про введення режиму надзвичайної ситуації.

За даними «Крименерго», постачання електроенергії з електромережі України здійснювалося в обсязі 1210 мегават. Середнє споживання електроенергії Кримом – до 1100 мегават. На даний момент надходження від національної енергетичної компанії «Укренерго» становить 0 мегават (всі чотири енерголіній відімкненні).

У Криму вводять графіки подачі електроенергії, деякі міста, як і раніше залишаються без світла, виникають проблеми з мобільним зв’язком, комунікаціями, водопостачанням, на заправках утворилися черги за паливом.

На цю ж тему:

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

22.11.2015
У Криму почали відключати світло

Практично весь Крим залишився без електропостачання. Перед цим були підірвані електроопори в Херсонській області далі
21.11.2015
Порошенко пообіцяв припинити торгівлю з Кримом – Чубаров

«Президент сказав, що дає доручення уряду на понеділок-вівторок ухвалити рішення про припинення торгівлі з окупованим Кримом» далі
22.11.2015
Енергоблокада. П'ять питань про етику, емоції та ефективність

Блокада має застосовуватися без урахування морально-етичних аспектів, бо відповідальність за півострів несе Москва, і немає сенсу спрощувати їй утримування Криму далі
XS
SM
MD
LG