Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура Бельгії заявляє про 16 заарештованих під час рейдів поліції


Представник федерального прокурора Бельгії Ерік Ван дер Сіпт вночі на прес-конференції повідомив про 16 заарештованих в ході рейдів поліції, пов’язаних із розслідуванням терактів у Парижі 13 листопада. За його словами, серед затриманих немає одного з головних підозрюваних у причетності до нападів Салаха Абдеслама.

Бельгійські правоохоронці не надають деталей про затриманих, як і не висувають конкретних звинувачень щодо підозрюваних «в інтересах слідства».

«Жодна додаткова інформація про виявлені об’єкти і заарештованих осіб не може бути надана. Наразі вогнепальної зброї чи вибухових речовин не знайдено», – сказав представник прокурора Бельгії.

Операції із гарантування безпеки громадян Бельгії тривають, зауважили в прокуратурі.

В ході рейдів, що завершилися пізно ввечері у неділю, поліція провела 19 обшуки в регіоні Брюссель, а також три обшуки в Шарлеруа, місті в регіоні Валлонія, що на півдні Бельгії.

За даними представника прокурора, під час обшуку бару одного з районів Брюсселя чоловік на автомобілі протаранив авто поліції і намагався утекти. Поліцейські двічі вистрелили в автомобіль утікача, поранивши його. Чоловіка затримали, але підтверджень його причетності до розслідування справи про терористичні напади немає.

Брюссель залишається на найвищому рівні тривоги – четвертому, що був оголошений 21 листопада.

Прем'єр-міністр Шарль Мішель заявив, що влада остерігається нападів, схожих на паризькі. Він припустив, що можливими мішенями бойовиків можуть стати торговельні центри, комерційні квартали чи громадський транспорт. Як заявив Мішель, метро, всі школи та університети будуть закриті в Брюсселі 23 листопада. Прем’єр також анонсував засідання ради національної безпеки, щоб розглянути ситуацію в країні. Рівень підвищеної тривоги поки залишатиметься, додав він.

За словами бельгійського прем’єра, влада робить все можливе, щоб повернути місто до нормального життя настільки швидко, наскільки це можливо.

Мер Брюсселя розпорядився закрити кафе і ресторани, розташовані поряд з торговими центрами і громадськими будівлями.

Брюссель опинився у центрі розслідувань, коли з’ясувалося, що підозрювані до атак в Парижі, внаслідок яких загинули 130 і поранені сотні людей, жили в Бельгії.

XS
SM
MD
LG