Доступність посилання

ТОП новини

Обвинувачення не спростувало алібі Савченко – адвокат Новиков


Адвокат Ілля Новиков (ліворуч) спілкується зі своєю підзахисною Надією Савченко (архівне фото)
Адвокат Ілля Новиков (ліворуч) спілкується зі своєю підзахисною Надією Савченко (архівне фото)

На суді над учасницею АТО на Донбасі, депутатом Верховної Ради України Надією Савченко російське державне обвинувачення не спростувало алібі підсудної. Про це 23 листопада із зали суду в російському Донецьку Ростовської області повідомляє адвокат українки Ілля Новиков.

За матеріалами захисту, дані, які на вишки мобільного оператора 17 червня 2014 року надсилав телефон підсудної, свідчать, що на момент загибелі у місцевості на північ від Луганська російських журналістів Ігоря Корнелюка та Антона Волошина Надія Савченко вже перебувала в полоні сепаратистів із угруповання «ЛНР».

«Телефони Савченко до 11:40 ловилися на південні сектори вишок, що знаходяться в Луганську. Не на північні. Вона вже була в полоні до обстрілу. Фішка в тому, що навіть якщо найближча вишка зіпсована, наступна все одно ловитиме вас на свій південний сектор, якщо ви від неї на південь», – пише адвокат Ілля Новиков у Twitter.

Він цитує свідчення фахівця Гальцева з компанії мобільного зв’язку МТС, що «білінгу (даним, якими обмінюються телефон і вишка мобільного оператора – ред.) не можна цілком довіряти, оскільки бувають помилки при монтажі».

«У підсумку дотиснув його (фахівця МТС – ред.) на те, що за наявності звіту мобільного оператора по всіх вишках в околиці (а він у нас є) можна звести ймовірність до нуля», – повідомив Новиков.

Народного депутата України, колишнього військовослужбовця Збройних сил України Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення (Ігоря Корнелюка та Антона Волошина), які торік улітку незаконно перебували під Луганськом, надаючи інформаційну підтримку збройним сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Сторона обвинувачення стверджує, ніби Савченко вела корегування вогню українських військових під час обстрілу, а потім сама пішла в Росію.

Савченко і її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її через кордон до Росії і передали російським силовикам.

Росія відмовляється визнавати міжнародний імунітет Надії Савченко як члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській асамблеї Ради Європи.

XS
SM
MD
LG