Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі мітингують «за Вілкула», Автомайдан перешкоджає звезенню людей


Юрій Вілкул
Юрій Вілкул

У Кривому Розі, на площі біля пам’ятника козакові Рогу, триває мітинг на підтримку чинного міського голови Юрія Вілкула, офіційного оголошеного переможцем виборів мера міста. За інформацією організаторів акції, в ній беруть участь сотні людей.

За їхніми даними, мітинг відбувається під гаслом «За стабільний Кривбас, проти львівських і дніпропетровських рейдерів». Зі сцени перед учасниками зібрання виступив міський голова Юрій Вілкул, а також депутати від «Опозиційного блоку».

За інформацією активістів місцевого Автомайдану, на цей мітинг учасників, переважно працівників місцевих гірничо-збагачувальних комбінатів, звезли централізовано автобусами. Автомайданівці заявляють, що зафіксували звезення і організували імпровізований «блокпост» на трасі Інгулець – Кривий Ріг, щоб затримувати транспорт з робітниками.

Як повідомив Радіо Свобода один із координаторів Автомайдану Максим Демидов, кілька автобусів із написами «Нерегулярні перевезення» вдалося завернути.

«Ми домоглися від водіїв, щоб вони розвернули автобуси, вони поїхали в зворотньому напрямку. Ми їх відпустили. Але потім до нас почала надходити інформація, що ці ж автобуси повезли людей на мітинг іншими шляхами. Ми намагаємось реагувати на це силами наших мобільних груп. Вони намагаються створити «картинку», що в нашому місті за Вілкула люди готові мітингувати. Ми намагались спілкуватись з учасниками цього мітингу, але дехто з них казав, що поїхав на мітинг через страх втратити роботу», – розповів Радіо Свобода Максим Демидов.

Окрім того, у вівторок представники кандидата на посаду міського голови від «Самопомочі» Юрія Милобога подали апеляцію на судове рішення, яким їм раніше було відмовлено у визнанні виборів недійсними. Розгляд апеляції в Дніпропетровському апеляційному суді запланований на середу.

У суботу вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою кандидата від «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула.

Водночас 17 листопада в «Опозиційному блоці» заявили, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG