Доступність посилання

ТОП новини

«Газпром» припиняє постачання газу в Україну – Міллер


 ©Shutterstock
©Shutterstock

Російський газовий монополіст ВАТ «Газпром» сьогодні, 25 листопада, заявив, що припиняє постачання природного газу в Україну. Про це сказав керівник «Газпрому» Олексій Міллер, передає ТАСС.

«Сьогодні станом на 10:00 «Нафтогаз України» вибрав передплачені обсяги російського газу. Нової передоплати не надходило. Заявки на постачання газу від «Нафтогазу України» немає. Таким чином, поставки припиняються до надходження від української компанії нових платежів», – заявив Міллер.

Він переконаний, що відмова України від закупівлі російського газу створює ризики для транзиту газу до Європи та «для газопостачання українських споживачів майбутньої зими».

Раніше керівник НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв заявив, що Україна зможе забезпечити себе і без російського газу.

Наприкінці вересня у Брюсселі Україна, Росія та Євросоюз парафували документи «зимового газового пакету». Сторони домовилися щодо цін та умов постачання Україні російського газу протягом опалювального сезону. Тривалість угоди – до кінця опалювального сезону.

Також були узгоджені приблизні обсяги газу: Україна перераховує «Газпрому» півмільйона доларів і закуповує 2 мільярди кубометрів газу для своїх сховищ. Ціна російського газу для України в четвертому кварталі 2015 року становить 227 доларів за тисячу кубометрів.

Наразі в Україну постачається газ реверсом з Європи.

XS
SM
MD
LG