Доступність посилання

ТОП новини

15 депутатів БПП оголосили у Раді про створення антикорупційної групи всередині фракції


Віктор Чумак
Віктор Чумак

15 депутатів, незгодних з загальною політикою фракції «Блок Петра Порошенка», оголосили у Верховній Раді України про створення всередині фракції «антикорупційної платформи».

«Ми своє завдання бачимо дуже просте – контроль за корупційними діяннями як всередині парламенту, всередині парламентської фракції «Блок Петра Порошенка», так і поза ними. Це діяльність правоохоронних органів, діяльність органів виконавчої влади, державних підприємств. Ми прийшли в парламент не заробляти гроші, а робити політику», – пояснив депутат Віктор Чумак.

До «антикорупційної платформи» ввійшли, зокрема Віктор Чумак, Мустафа Найєм, Сергій Лещенко, Світлана Заліщук, Єгор Фірсов, Ольга Червакова, Ольга Богомолець, Оксана Юринець, Юрій Соловей.

Про можливий розкол всередині найбільшої парламентської фракції «Блок Петра Порошенка» стало відомо після останнього засідання фракції у понеділок ввечері, 23 листопада. Низка ЗМІ оприлюднила інформацію, що під час цього засідання група депутатів звинуватила частину керівництва фракції в корупції й організації інформаційних провокацій.

Коментуючи такі заяви колег, голова фракції «БПП» Юрій Луценко заявив, що відбувається дискредитація фракції в цілому та її окремих членів. Він наголосив, що на засіданні фракції у понеділок «просто відбувалася відверта розмова людей, які сповідують відкриту політику».

XS
SM
MD
LG