Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську під судом мітингують «за Вілкула» і «за Милобога»


Мітинг на підтримку Юрія Милобога в Кривому Розі, 22 листопада 2015 року
Мітинг на підтримку Юрія Милобога в Кривому Розі, 22 листопада 2015 року

Під стінами Апеляційного адміністративного суду у Дніпропетровську в середу відбувається дві акції – на підтримку кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Вілкула від «Опозиційного блоку», офіційно визнаного переможцем виборів, і його суперника на виборах, висуванця «Самопомочі» Юрія Милобога.

Під будівлею суду зібралися по кілька десятків прихильників Юрія Вілкула і Юрія Милобога. Частина мітингувальників, зокрема активісти Автомайдану, приїхали з Кривого Рогу.

У руках в одних плакати з надписами «Вілкул – наш мер!», в інших – «Кривий Ріг – це Україна!». За мітингами стежать правоохоронці.

У середу Апеляційний адміністративний суд розглядає апеляційну скаргу партії «Об’єднання «Самопоміч» на рішення адміністративного суду, який відмовив кандидатові на посаду міського голови Кривого Рогу «Самопомочі» Юрієві Милобогу у визнанні виборів недійсними.

У суботу вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд після відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Раніше «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG