Доступність посилання

ТОП новини

Запорізький мер Буряк склав присягу під вигуки «Ганьба»


Володимир Буряк під час першої сесії міськради Запоріжжя. 25 листопада 2015 року
Володимир Буряк під час першої сесії міськради Запоріжжя. 25 листопада 2015 року

У середу, 25 листопада, новообрані депутати Запорізької міської ради та міський голова склали присягу на першій сесії. Після чого мер Запоріжжя Володимир Буряк оголосив перерву у засіданні на невизначений термін.

Частина новообраних депутатів після оголошення перерви заявила про створення міжфракційного об’єднання, до якого увійшли «Солідарность», «Укроп», «Наш край» та частини депутатів обраних від партії «Самопоміч». Вони підписали відповідну заяву.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, у засіданні взяли участь близько сотні громадських активістів, які принесли з собою банер з написом «Вимагаємо секретаря від демократичних сил» та плакати з аналогічним текстом. Сесія міськради розпочалася на 15 хвилин пізніше попередньо оголошеного часу через запізнення новообраного міського голови Буряка. Він прибув до зали засідань у супроводі близько десятка невідомих чоловіків, які виконували функції його охоронців. Прибуття Володимира Буряка та процедура складання ним присяги супроводжувалися вигуками «Ганьба» з боку присутніх у залі активістів та аплодисментами частини депутатів, зокрема обраних від «Опозиційного Блоку».

За результатами другого туру голосування міським головою Запоріжжя обрали самовисуванця, головного інженеру комбінату «Запоріжсталь» Володимира Буряка, який отримав 58,48% голосів виборців.

XS
SM
MD
LG