Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ Росії викликала на допит в Криму дружину Мустафи Джемілєва


Сафінар Джемілєва
Сафінар Джемілєва

Кримське управління ФСБ Росії викликало на допит дружину національного лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Сафінар. Про це Сафінар Джемілєва розповіла в коментарі проекту Радіо Свобода сайту Крим.Реалії.

«Повістку прислали з приводу опор, повалених на Херсонщині. Я подзвонила (в управління ФСБ – ред.), запитала, сказали, що на Джемілєва справу завели, що він сприяє теракту, а я як дружина його повинна свідчити про цей теракт. Я сказала, що я точно не брала участь у цій справі. Зараз адвокат готує лист, що я відмовляюся давати свідчення як родичка», – сказала вона.

За словами Сафінар Джемілєвої, вона повинна була з’явитися на допит до Сімферополя 25 листопада.

Лідери кримських татар, в тому числі Мустафа Джемілєв, ініціювали блокаду Криму, яка триває з 20 вересня.

20 листопада на території Херсонської області в результаті вибуху, ймовірно, протитанкових мін, зруйновані дві залізобетонні опори та пошкоджені ще дві опори високовольтних ліній електропередач, по яких йде електропостачання до Криму.

Підприємство «Укренерго» повідомило про критичний характер пошкоджень опор ЛЕП і можливе відімкнення від електрики Криму, частини Херсонської та Миколаївської областей.

У Криму 22 листопада через пошкоджених опор ЛЕП в Херсонській області в 00:25 сталося відімкнення електроенергії, що надходитьна територію півострова з материкової частини України.

XS
SM
MD
LG