Доступність посилання

ТОП новини

МЗС закликає ОБСЄ розслідувати порушення бойовиками Мінських угод


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Міністерство закордонних справ України закликає спеціальну моніторингову місію ОБСЄ розслідувати порушення бойовиками Мінських угод на Донбасі. Про йдеться у заяві МЗС щодо ескалації напруженості на Донбасі.

Як зазначили у відомстві, зокрема йдеться про обстріл, здійснений 25 листопада 2015 року з району села Спартак Ясинуватського району Донецької області у напрямку Горлівки із застосуванням реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град».

«Особливо цинічним виглядає цей обстріл з огляду на те, що зазначені населені пункти тимчасово контролюються незаконними збройними формуваннями окремих районів Донецької та Луганської області», – йдеться в заяві.

Також зазначається, що українська сторона фіксує у безпосередній близькості до лінії розмежування на тимчасово окупованих територіях високу концентрацію важкого озброєння, активізацію диверсійно-розвідувальних груп, системного характеру набули порушення, пов’язані з переховуванням бойовиками важкої військової техніки у заборонених районах.

Раніше в зоні АТО фіксувалось відносне затишшя і майже відсутність обстрілів, за винятком поодиноких. Проте від початку листопада все частіше повідомляється про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG