Доступність посилання

ТОП новини

Президент Туреччини відкидає звинувачення у купівлі нафти в «Ісламської держави»


Реджеп Тайїп Ердоган
Реджеп Тайїп Ердоган

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган відкидає звинувачення Росії в тому, що його країна нібито купує нафтопродукти в екстремістського угруповання «Ісламська держава».

Виступаючи перед представниками місцевої влади в Анкарі 26 листопада, Ердоган закликав тих, хто стверджує протилежне, «довести це» і назвав їх «наклепниками».

Президент Туреччини додав, що його країна активно бореться проти «Ісламської держави», і зауважив, що Туреччина затримала «тисячі» підозрюваних бойовиків в останні роки.

Ердоган також заявив, що збиття турецькими військовими російського бомбардувальника було «автоматичною відповіддю» у відповідності до правил ведення бойових дій.

Тим часом у Москві президент Росії Володимир Путін заявив, що чекає від турецької влади вибачень за збиття літака.

24 листопада Туреччина на кордоні з Сирією збила російський Су-24. Обидва пілоти встигли катапультуватися. Один з них загинув, а іншого вдалося врятувати.

Туреччина повідомляє, що російський бомбардувальник порушив її повітряний простір і проігнорував неодноразові попередження. Російська влада наполягає, що Су-24 перебував у небі над сирійською територією.

XS
SM
MD
LG