Доступність посилання

ТОП новини

Місцеві депутати голосуватимуть поіменно – Верховна Рада


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

Депутати Верховної Ради підтримали у другому читанні та в цілому законопроект «Про місцеве самоврядування щодо поіменних голосувань». Відповідну ініціативу підтримали 236 парламентарів.

«Дані про те, як голосував кожен депутат за кожне рішення у більшості місцевих рад не відображаються ні в протоколах, ні на сайтах чи в друкованих виданнях. Як правило, ці дані неможливо отримати навіть за інформаційними запитами, оскільки вони не фіксуються і не зберігаються. Такий стан справ перетворює відкриті голосування на фікцію, не дає виборцям контролювати дії свого депутата, у тому числі під час голосувань за резонансні майнові, земельні, фінансові питання. Депутати мають можливість уникати політичної відповідальності перед громадою за свої дії», – йдеться у пояснювальній записці.

Відповідно до законопроекту, результати голосування повинні оприлюднюватись на офіційному веб-сайті ради в день голосування і зберігатися протягом необмеженого строку. Вони також мають бути частиною протоколу сесії ради.

XS
SM
MD
LG