Доступність посилання

ТОП новини

Гуґ: СММ ОБСЄ не отримала списків відведеного озброєння від жодної зі сторін


Александр Гуґ (©Shutterstock)
Александр Гуґ (©Shutterstock)

Сторони конфлікту на сході України досі не надали Спеціальній моніторинговій місії ОБСЄ повного списку відведеного озброєння, заявляє заступник глави місії Александр Гуґ.

«Щодо відведення важкого озброєння, то за минулу добу, ми знову відзначили недотримання умов зберігання цього озброєння. З обох сторін місця зберігання такого озброєння були недоступні спостерігачам. Жодна зі сторін ще не надала СММ ОБСЄ списки озброєнь, про які було надіслано запит ще 16 жовтня», – сказав Гуґ.

За його словами, ці списки необхідні для відстеження результативності відведення важкого озброєння від лінії зіткнення.

Заступник глави СММ ОБСЄ нагадав, що, згідно з протоколом до Мінських угод від 29 вересня, танки, артилерія до 100 міліметрів, міномети до 122 міліметрів також мали бути відведені, «але ситуація і далі бажає кращого».

«Часто наші спостерігачі, відвідуючи місця відведення легкої артилерії, відзначають розбіжності серійних номерів озброєння з тими, які зазначені в документах», – сказав Гуґ.

29 вересня на засіданні Тристоронньої контактної групи у Мінську підписали домовленість про відведення танків, артилерії калібру до 100 міліметрів і мінометів калібру до 120 міліметрів від лінії контакту сторін конфлікту в частині Донбасу. Відведення мали здійснити у два етапи, окремо в північній і південній частині зони АТО.

XS
SM
MD
LG