Доступність посилання

ТОП новини

Волиньраду очолив представник «Укропу» Ігор Палиця


Новим головою Волинської обласної ради обрали місцевого лідера партії «Укроп» Ігоря Палицю. За це у четвер, 26 листопада, під час першої сесії Волиньради сьомого скликання проголосували 39 з 64 депутатів.

Опонент Палиці, представник «Блоку Петра Порошенка», колишній голова Волинської облдержалдміністрації часів Віктора Ющенка Володимир Бондар набрав 25 голосів.

Представники партії «Укроп» мають у Волиньраді 17 місць, на другому місці – депутати від БПП (13 місць).

Після голосування Ігор Палиця склав присягу.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, на пропозицію депутатів від БПП відмовитися від одного заступника заради економії коштів, новообраний голова заявив, що залишатиме свою зарплату у бюджеті, однак потребує допомоги двох заступників.

Після перерви депутати 57-ма голосами проголосували за кандидатури заступників – «бютівця» Романа Карпюка та «свободівця» Олександра Пирожика. 10 депутатів не підтримали жодної кандидатури.

У результаті представники «Солідарності», які посіли друге місце за кількістю депутатів облради за підсумками останніх місцевих виборів, не отримали жодної з трьох керівних посад в облраді.

Подібна ситуація тиждень тому склалася на Рівненщині, де лідер місцевих виборів – «Блок Петра Порошенка» – відмовився від головування в облраді та не надав своєї кандидатури на посаду заступників.

XS
SM
MD
LG