Доступність посилання

ТОП новини

Олланд у Москві закликав створити «велику коаліцію» проти ісламістів


Франсуа Олланд (Л) і Володимир Путін
Франсуа Олланд (Л) і Володимир Путін

Президент Франції Франсуа Олланд заявляє, що метою його сьогоднішнього візиту до Москви є координація дій у боротьбі з тероризмом. Олланд висловився за створення світовими державами «великої коаліції» для боротьби проти угрупування «Ісламська держава».

На зустрічі з Олландом президент Росії Володимир Путін заявив про готовність Москви об’єднати сили з Парижем для боротьби зі «спільним ворогом».

«Наш ворог угруповання «Ісламська держава», яке має територію, армію і ресурси. Таким чином, ми повинні створити цю велику коаліцію. Я у Москві, щоб подивитися, як ми можемо діяти разом і координувати зусилля», – наголосив Франсуа Олланд.

Президент Росії Володимир Путін на зустрічі з Олландом заявив про готовність Москви об’єднати зусилля з Парижем для боротьби зі «спільним ворогом».

Після атак у Парижі 13 листопада, жертвами яких стали 130 людини, президент Франсуа Олланд почав активну дипломатичну кампанію за створення єдиного фронту проти ісламістів. До візиту у Москву, він зустрічався у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою і обговорив можливості для об’єднання зусиль міжнародних сил для протистояння тероризму.

31 жовтня ісламісти підірвали російський літак, що прямував з Шарм-аш-Шейха до Петербурга. Загинули 224 людини, які були на його облавку. Відповідальність за це взяло угруповання «Ісламська держава».

XS
SM
MD
LG