Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську «декомунізували» ще 259 об’єктів топоніміки


У Дніпропетровську в рамках виконання «законів про декомунізацію» змінили назви ще 259 об’єктів топоніміки. Відповідне розпорядження в останній день свого перебування на посаді підписала в. о. міського голови Галина Булавка, сьогодні воно оприлюднене на сайті міськради.

За оприлюдненим документом, зокрема, змінили назви п’яти районів міста: Красногвардійського – на Чечелівський, Бабушкінського – на Шевченківський, Кіровського – на Центральний, Ленінського – на Новокодацький, Жовтневого – на Соборний.

Окрім того, змінено назву набережної імені Леніна – на Січеславську набережну, проспекту Петровського – на проспект Івана Мазепи, вулиці Петровського – на вулицю Андрія Сахарова, площі Петровського – на площу Вокзальну.

На мапі міста також тепер з’являться вулиці Княгині Ольги, Данила Галицького, Володимира Мономаха, Івана Гонти, гетьмана Петра Дорошенка, Пилипа Орлика, Олени Пчілки, Січових стрільців, Сергія Єфремова, Михайла Грушевського, Романа Шухевича, Миколи Зерова, Миколи Куліша, Олени Теліги, Марії Приймаченко, Василя Макуха, Володимира Івасюка.

У п’ятницю має відбутися перша сесія Дніпропетровської міської ради нового скликання, на якій, як планується, складе присягу й отримає посвідчення новий міський голова Дніпропетровська Борис Філатов.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського режимів.

XS
SM
MD
LG