Доступність посилання

ТОП новини

Гройсман у рік роботи Ради: швидких змін досягти не вдалося, бо система прогнила


Володимир Гройсман (©Shutterstock)
Володимир Гройсман (©Shutterstock)

Спікер Верховної Ради України Володимир Гройсман, відкриваючи засідання парламенту у день, коли виповнюється рік його роботі, заявив, що швидких змін у державі провести не вдалося через систему, яка чинить опір.

«Як і багато з тих, хто прийшов у владу проводити реформи, я мав великі надії, що нам швидко вдасться провести ті зміни, яких ми чекали стільки років... Ми всі розуміли, що потрібні зміни, але до кінця не віддавали собі звіт, що система прогнила настільки... що система була приречена. Реформування потребують усі сфери, однак людей, що здатні провадити дієві реформи, виявилося мало. Саме крах управлінської спроможності в системі є одним із ключових гальмуючих факторів», – сказав Гройсман.

Він також закликав депутатів до якісної роботи.

«Ми за рік ухвалили більше 800 рішень, але показником має бути якість. Ми досі не провалили жодного важливого для країни рішення. Ми знаходимо більше голосів, ніж потрібно для простого ухвалення. Саме ми приймали важливі рішення для обороноздатності країни. Саме у цьому залі були прийняті рішення щодо фінансової стабілізації і лібералізації візового режиму, дали старт реформі правоохоронної системи, децентралізації, прийняли закони про декомунізацію», – сказав Гройсман.

Спікер також розкритикував депутатів за відсутність дисципліни у сесійній залі і непарламентську поведінку окремих депутатів.

27 листопада 2015 року виповнився рік, як народні депутати засідають у парламенті восьмого скликання.

XS
SM
MD
LG