Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: понад третина колишніх міліціонерів не пройшли тести і будуть звільнені


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Понад 37% колишніх міліціонерів Києва і Київської області за результатами перших двох етапів переатестації будуть звільнені, повідомив міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков.

«37,47% випробовуваних (3386 колишніх міліціонерів) отримали менше 25 балів за складання одного або обох тестів – таким чином показали дуже низький контрольний результат – будуть звільнені за результатами атестації і не будуть зараховані до Національної поліції», – написав глава МВС на сторінці у Facebook.

Він пояснив, що такими, які не пройшли тести і підлягають звільненню, вважаються працівники, які набрали менше 25 балів з 60 при складанні одного з двох тестів.

«На сьогоднішній день: пройшли перші два тести – 9037 людей ... Середній бал атестації – 31,57 з 60», – поінформував Аваков.

Глава МВС додав, що 5651 людина (52,53% випробовуваних) допущена до заключного етапу випробувань – співбесіди з атестаційною комісією за участю громадськості і нової служби внутрішньої безпеки. «У разі позитивного результату співбесіди вони будуть зараховані до лав поліцейських, хоча очевидно, що відсів і на цій стадії буде значним», – прогнозує він.

7 листопада в Україні набрав чинності закон «Про Національну поліцію». Зі вступом в силу документа українські міліціонери втрачають свої повноваження і стають «виконувачами обов’язків» на своїх попередніх посадах. Очікується, що процес переходу від міліції до поліції займе щонайменше півроку.

2 липня Верховна Рада ухвалила законопроект про національну поліцію, президент підписав цей закон 4 серпня. Відповідно до закону, до складу поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG