Доступність посилання

ТОП новини

Тимчасова слідча комісія Верховної Ради може визнати вибори у Кривому Розі недійсними – «Самопоміч»


Мітинг політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» біля будівлі ЦВК у Києві з вимогою скасувати рішення ТВК щодо результатів другого туру виборів міського голови у Кривому Розі, 18 листопада 2015 року
Мітинг політичної партії «Об’єднання «Самопоміч» біля будівлі ЦВК у Києві з вимогою скасувати рішення ТВК щодо результатів другого туру виборів міського голови у Кривому Розі, 18 листопада 2015 року

Дніпропетровський окружний апеляційний суд відхилив апеляцію кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога, тепер рішення про визнання виборів недійсними може ухвалити тимчасова слідча комісія Верховної Ради України. Про це 27 листопада заявили в Дніпропетровській міській організації «Самопомочі».

За словами керівника міської організації Артема Хмельникова, суд відмовився давати оцінку протоколам засідань ТВК, представленим Криворізькою ТВК, які суперечать один одному. Їх у «Самопомочі» вважають підробкою.

«Голови 21 спецдільниці були затверджені 15 листопада, а повідомлення про внесення людей до реєстру виборців вони підписали 12 листопада. Це юридичний нонсенс, а просто кажучи – підробка», – зазначив він.

Водночас у штабі висуванця «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула заявили, що рішення апеляційного суду – остаточне і оскарженню не підлягає.

«Законність перемоги Юрія Вілкула раніше була визнана і міжнародними спостерігачами, і була підтверджена паралельним підрахунком голосів, який проводила «Батьківщина», «Блок Петра Порошенка» та Радикальна партія. Тепер це підтверджено остаточно судом. Всі юридичні процедури дотримані. Вже три суди підтвердили законність перемоги Юрія Вілкула», – сказала довірена особа Вілкула Марина Акимова.

Водночас у Кривому Розі прихильники Юрія Милобога в п’ятницю закликали звозити шини під міську раду. На вечір п’ятниці там запланована «попереджувальна акція».

21 листопада вночі Дніпропетровський окружний адміністративний суд після відмовив у задоволенні позову кандидата на посаду міського голови Кривого Рогу Юрія Милобога в повному обсязі. За даними юристів Милобога, кандидат у суді вимагав скасувати постанову Криворізької міської виборчої комісії про обрання міським головою Юрія Вілкула, визнати недійсним голосування на 22 спецдільницях, перерахувати бюлетені на 13 виборчих дільницях міста, а також визнати грубі порушення виборчого законодавства міськвиборчкомом.

Раніше «Опозиційний блок» зробив офіційну заяву про те, що підстав для визнання результатів виборів міського голови Кривого Рогу недійсними немає.

За офіційними даними, в Кривому Розі за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси.

XS
SM
MD
LG