Доступність посилання

ТОП новини

Петиція про позбавлення громадянства України за сепаратизм набрала необхідну кількість підписів для розгляду


На сайті президента України електронна петиція «Про позбавлення громадянства осіб за сепаратизм» набрала станом на 19:15 27 листопада 25 тисяч 285 підписів і буде розглянута адміністрацією Петра Порошенка.

Громадянин Ігор Лазавенко 2 вересня 2015 року подав петицію, в якій він пропонує «здійснити всі необхідні законодавчі та виконавчі кроки для внесення змін і доповнень до Конституції, законів, кодексів та ін., для створення юридичної можливості примусового позбавлення громадянства осіб, що своїми публічними висловлюваннями чи діями пропагують злочинний сепаратизм, порушення територіальної цілісності та суверенітету України (за наявності фактичних доказів)».

«Винятком може бути лише сепаратизм через точне виконання демократичних процедур та міжнародне законодавство – це нормальна практика державотворення», – йдеться в документі.

Станом на вечір п’ятниці, 27 листопада, петиція мала статус «очікує на розгляд».

Згідно із законом про електронні петиції, петиція, адресована президентові, парламенту або уряду, має набрати на свою підтримку не менше ніж 25 тисяч підписів громадян упродовж трьох місяців від дня оприлюднення петиції.

У разі, якщо петиція зібрала необхідну кількість голосів, її розгляд здійснюється упродовж 10 робочих днів від дня публікації про початок розгляду.

Розділ петицій на сайті президента розпочав роботу наприкінці серпня поточного року.

XS
SM
MD
LG