Доступність посилання

ТОП новини

У Криму збільшили ліміти потужності електроенергії – Міненерго Росії


Міністерство енергетики Росії повідомляє, що у Криму у п’ятницю, 27 листопада, збільшилися ліміти споживання потужності електроенергії, завдяки виведенню з ремонту енергоблоку на Сімферопольській ТЕЦ.

«Сумарна величина лімітів для споживачів досягла 400 МВт, з них 310 МВт – у Республіці Крим та 90 МВт у місті Севастополь. У порівнянні з 24 листопада, зусиллями енергетиків рівень лімітів в енергосистемі Криму був збільшений на 25% – з 300 до 400 МВт», – мовиться у повідомленні.

За повідомленням російського відомства, за рахунок введення блоку на Сімферопольській ТЕЦ вдалося забезпечити подачу 22 мегават потужності для споживачів Керченського енергорайону, які мали найбільші проблеми з енергопостачанням. Ліміти споживання потужності були збільшені і для інших енергорайонів Криму, зазначили у російському Міненерго.

У Криму 22 листопада через пошкоджених опор ліній електропередач у Херсонській області сталося відключення електроенергії, яка надходить на територію півострова з материкової частини України. Увечері 24 листопада в «Укренерго» повідомили, що ремонтні бригади відремонтували опору однією з пошкоджених ліній електропередач – «Каховка-Титан».

Півострів зараз забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації, а також дизельними генераторами, завезеними з Росії після анексії півострова у 2014 році. Однак цих потужностей не вистачає.

XS
SM
MD
LG