Доступність посилання

ТОП новини

У Росії затримали одного з організаторів акції протесту далекобійників


Олександр Расторгуєв
Олександр Расторгуєв

У Росії у неділю поліція затримала одного з організаторів акції протесту далекобійників із Санкт-Петербурга Олександра Расторгуєва. За даними Радіо Свобода, наразі його утримують у відділку через неоплачений штраф.

Чергову масову акцію російські далекобійники планували на 30 листопада. Цього дня на Москву мали намір рушити водії вантажівок із Дагестану. Далекобійники з Санкт-Петербурга хотіли підтримати колег: коли ті мали рушити на Москву з півдня, петербурзькі водії планували попрямувати туди з півночі.

Напередодні Расторгуєва викликали у прокуратуру для пояснень щодо можливого порушення закону про протидію екстремізму.

З 15 листопада у Росії запроваджена плата за проїзд для автомобілів масою понад 12 тонн через систему «Платон», щоб компенсувати витрати на ремонт доріг, найбільшої шкоди яким завдають саме вантажівки.

Далекобійники з 11 листопада проводять акції протесту по всій країні. На деяких автотрасах вони на своїх фурах масово рухаються зі вкрай низькою швидкістю, чим фактично блокують пересування інших транспортних засобів.

Водії вимагають внести зміни до тарифів і технічно доопрацювати систему. Обурення далекобійників викликає і те, що збором грошей займається приватна структура, підконтрольна Ігорю Ротенбергу, синові мільярдера Аркадія Ротенберга, друга президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG