Доступність посилання

ТОП новини

Тіло пілота Су-24 передали російським дипломатам


©Shutterstock
©Shutterstock

Тіло російського пілота Олега Пешкова передали російським дипломатам у Туреччині. У неділю, 29 листопада, літак з рештками загиблого у Сирії російського пілота вилетів з провінції Хатай і прибув до Анкари. Тіло пілота супроводжував військовий аташе російського посольства, а в Анкарі труну зустрів послом Росії та інші дипломати.

Раніше прем’єр-міністр Туреччини Ахмет Давутоглу заявив, що інцидент з російським літаком засвідчив, що в умовах, коли дві коаліції використовують один повітряний простір, гарантій від подібних інцидентів немає.

Позицію президента Росії прокоментував в ефірі російського телебачення його представник Дмитро Песков. За його словами, Росії кинули «безпрецедентний виклик», і реакція Кремля відповідає наявній загрозі.

Президент Росії Володимир Путін у суботу підписав указ про санкції проти Туреччини. Раніше Москва припинила всі контакти з Анкарою по військовій лінії. Росія з 1 січня 2016 року скасовує безвізовий режим з Туреччиною.

Президент Туреччини Реджеп Ердоган заявив, що засмучений загибеллю російського бомбардувальника Су-24 у результаті обстрілу турецьких ВПС.

Літак Су-24 збили турецькі льотчики 24 листопада на кордоні з Туреччиною, яка стверджує, що він залетів у її повітряний простір, незважаючи на попередження. Кремль заявляє, що літак не залишав меж Сирії.

XS
SM
MD
LG