Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі пройшов «Кліматичний марш»


Запоріжці висловилися щодо покращення екології міста (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:03 0:00

Запоріжці висловилися щодо покращення екології міста

У неділю, 29 листопада, у Запоріжжі пройшов «Кліматичний марш», організований місцевими громадськими організаціями, зокрема рухом «ЕкоЗапоріжжя» та «Запоріжжя велосипедне». Активісти пройшлися ходою від майдану Героїв революції до міськради, де спільно з представниками велоруху провели мітинг.

За словами організаторів, головною метою акції є нагадати владі та громадськості про необхідність бережного ставлення до навколишнього середовища.

«Не має таких проблем, які б не стосувалися нашого міста. Наша мета – показати керівництву нашого міста, нашої держави, що нас непокоять ці проблеми, що ми слідкуємо за ними і не будемо заспокоюватися чи замовчувати ці проблеми», – розповів організатор «Кліматичного маршу» у Запоріжжі Олександр Безединов.

29 листопада «Кліматичні марші» також відбулися у Києві, Харкові, Дніпропетровську, Миколаєві, Херсоні та Рівному. Подібні акції відбувалися і за межами України.

У центрі Парижа у неділю сталися сутички між поліцією й учасниками мітингу за боротьбу зі змінами клімату, приуроченому до кліматичної конференції ООН. Конфлікт виник на площі Республіки, де всупереч надзвичайному стану зібралися тисячі людей.

Мітингувальники вимагали від світових лідерів досягнути компромісу щодо довготривалої стратегії протидії глобальним змінам клімату. У переддень конференції такі акції тривали по всьому світу.

Кліматична конференція ООН розпочнеться у понеділок, 30 листопада. Форум триватиме на тлі посилених заходів безпеки. 13 листопада унаслідок терористичних атак у Парижі загинуло 130 людей. Після цього у країні запровадили надзвичайний стан.

XS
SM
MD
LG