Доступність посилання

ТОП новини

У Москві відбудеться суд над активістами, які підтримували далекобійників


Російські далекобійники протестують проти запровадження збору за проїзд федеральними трасами
Російські далекобійники протестують проти запровадження збору за проїзд федеральними трасами

У Москві 30 листопада відбудеться суд над дев’ятьма активістами, затриманими в неділю під час акції на підтримку водіїв-далекобійників.

Серед затриманих є одна журналістка – Олена Сидоренкова з видання «Робітнича демократія». Поліція затримала її попри те, що Сидоренкова показала свою прес-карту.

Увечері 29 листопада в столиці Росії Москві на площі 1905 року затримали 12 активістів за участь в одиночних пікетах на підтримку далекобійників, які протестують проти стягування плати за проїзд федеральними трасами через так звану «систему збору платежів «Платон».

Того ж дня у Гатчині під Петербургом був затриманий один з організаторів акцій протестів петербурзьких далекобійників Олександр Расторгуєв.

В останні дні листопада далекобійники з різних регіонів Росії, роздратовані неувагою влади до їхніх вимог, відправляються у марш на Москву – з наміром перекрити рух на кільцевої автомагістралі.

Платіжна система збору «Платон» розпочала діяти у Росії 15 листопада. Її пов’язують із сином Аркадія Ротенберга – друга і партнера російського президента Володимира Путіна.

XS
SM
MD
LG