Доступність посилання

ТОП новини

У Раді зареєстрували законопроект про фінансову реструктуризацію


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Верховній Раді зареєстрували урядовий законопроект про фінансову реструктуризацію (№3555).

Також на сайті Ради зареєстрували урядовий законопроект про внесення змін до Податкового кодексу України щодо реалізації положень закону України «Про фінансову реструктуризацію» (№3556).

Тексти документів на сайті відсутні.

Минулого тижня Кабмін затвердив пакет законопроектів для підтримки громадян та підприємств, які брали кредити у валюті, включаючи законопроект «Про фінансову реструктуризацію» та «Про реструктуризацію зобов’язань громадян України за кредитами в іноземній валюті, що отримані на придбання єдиного житла (іпотечні кредити)». Ці документи були розроблені Міністерством фінансів спільно з Нацбанком та незалежною асоціацією банків України.

Тоді міністр фінансів України Наталія Яресько, презентуючи законопроект щодо реструктуризації зобов’язань, наголосила, що цей законопроект дозволить у справедливій манері вирішити проблему валютних іпотечних позик для найменш захищених громадян.

В уряді заявили, що запропонований законопроект не несе загроз для банківської системи: його погодили з 19 найбільшими банками України, що володіють 75% активів у банківській системі.

XS
SM
MD
LG