Доступність посилання

ТОП новини

Обама: жодна держава не має імунітету від наслідків зміни клімату


Барак Обама
Барак Обама

Президент США Барак Обама заявляє, що зростаюча загроза зміни клімату може зробити нинішнє століття більш драматичним, ніж попереднє, і протистояти цій загрозі – спільне завдання для всіх. він сказав про це, виступаючи на кліматичному саміті ООН, що відкрився в Парижі.

«Наше розуміння того, як людина руйнує клімат, поглиблюється щодня. Із 2000 року було 14 із 15 найтепліших років за історію спостережень. І 2015-ий має стати найтеплішим з усіх. Жодна країна – велика чи мала, багата чи бідна – не має імунітету від того, що це означає», – сказав Обама.

За його словами, Сполучені Штати як найбільша економіка світу і другий за обсягами виробник промислових газів не тільки визнає свою роль у створенні проблеми глобального потепління, але й бере на себе частину відповідальності за її рішення.

Обама заявив про готовність Вашингтона запропонувати нову фінансову допомогу країнам, які опинилися в найбільш уразливій ситуації.

На саміті в Парижі, метою якого є ухвалення нової угоди з боротьби із глобальним потеплінням, беруть участь лідери близько 150 країн. Конференція відбувається в умовах надзвичайного стану, запровадженого у Франції після нападів 13 листопада, внаслідок яких загинули 130 людей.

Генеральний секретар ООН Пан Ґі Мун під час виступу заявив, що дії світової спільноти повинні бути більш активними і швидкими, якщо держави хочуть не допустити глобального потепління більше, ніж на 2 градуси Цельсія до кінця століття.

XS
SM
MD
LG