Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко заявляє про ризик екологічної катастрофи на Донбасі


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє про ризик екологічної катастрофи на Донбасі.

«Моя країна стала об’єктом гібридної війни. Гібридної війни, що призводить до гібридних наслідків. Вони можуть бути менш помітними, але, як і раніше, дуже руйнівним. Один з них – ризик екологічної катастрофи у східній частині України – на Донбасі. Росія та підтримувані нею терористи затопили багато шахт. Їхні злочинні дії призвели до отруєння питної води, ґрунту, флори і фауни регіону. Донбас став полігоном для російських та проросійських сил. У результаті земля і атмосфера забруднені від вибухів та пошкодження хімічних та інших промислових заводів», – сказав він у Парижі на конференції ООН з питань клімату.

Порошенко такожсподівається, що питання охорони навколишнього середовища в умовах конфлікту не може більше залишатися без адекватної відповіді міжнародного співтовариства.

«Ця проблема, зокрема, буде в центрі уваги нашої діяльності в рамках системи Організації Об’єднаних Націй», – зазначив він.

Від квітня 2014 року на частині території Донбасу проводиться антитерористична операція, деякі райони Донецької та Луганської областей контролюють проросійськісепаратисти. За оцінками експертів, в результаті бойових дій на сході України заповідним об'єктам завдано збитків, як мінімум, на 14 мільярдів гривень. Очевидно, що конфлікт несе загрозу для екосистем, водних ресурсів та сталого розвитку в цілому. Експерти заявляли, що затоплення шахт, обстріли хімічних підприємств, що тягнуть за собою викиди хімічних речовин і загострення санітарно-епідеміологічної ситуації, створюють реальну загрозу екологічної катастрофи.

Сьогодні в Парижі на конференції ООН з питань клімату зібралися майже 150 світових лідерів.

XS
SM
MD
LG