Доступність посилання

ТОП новини

За добу бойовики 8 разів обстріляли військових на Донбасі – штаб АТО


Проросійські сепаратисти, архівне фото
Проросійські сепаратисти, архівне фото

За добу проросійські бойовики 8 разів обстріляли українських військових на Донбасі, повідомив речник АТО Леонід Матюхін.

За його словами, з 06:00 і до 18:00 бойовики 8 разів вели неприцільний вогонь в напрямку позицій сил АТО на донецькому та артемівському напрямках.

«З гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї бойовики вели вогонь по Красногорівці, Опитному і Авдіївці, а на артемівському напрямку – по Луганському і Майорську», – сказав він.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донецької області, заявляють, що минулої доби українські військові дев’ять разів порушили режим припинення вогню.

В угрупованні «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, про обстріли не заявляють, але звинувачують українську сторону в тому, що вона стягує сили на лінії розмежування.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG