Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський назвав Порошенка учнем Кучми


Петро Порошенко (л) та Ігор Коломойський (л), архівне фото
Петро Порошенко (л) та Ігор Коломойський (л), архівне фото

Підприємець Ігор Коломойський назвав президента України Петра Порошенка учнем колишнього президента України Леоніда Кучми.

Так він оцінив дії нинішнього голови держави в інтерв’ю виданню «Лівий берег».

За словами Коломойського, Порошенко «дуже освічена, розумна й витончена людина» – «не просто політик, а витончений», який нічого не робитиме «в лоб», а тільки чужими руками – так само, як свого часу робив Кучма, що його Коломойський теж назвав «політиком високого рівня».

Підприємець також порівняв чинного президента Петра Порошенка з його попередником Віктором Януковичем, заявивши, що Порошенко витонченіший, бо «де-факто зробив президентсько-парламентську республіку, хоча, за Конституцією, вона як була, так і лишається парламентсько-президентською». Янукович же, нагадав Коломойський, ставши президентом за базової Конституції парламентсько-президентської республіки, протягом півроку змінив собі повноваження і зробив президентсько-парламентську форму – і в цивілізованій країні, на думку підприємця, повинен би був за цієї ситуації піти на повторні вибори й отримати статус президента за нових повноважень.

Петро Порошенко призначив Ігоря Коломойського головою Дніпропетровської обласної державної адміністрації 2 березня 2014 року. 24 березня 2015 року Порошенко прийняв відставку Коломойського з цієї посади. Цьому передував конфлікт навколо компанії «Укрнафта», яку значною мірою контролював підприємець. Але після відставки Коломойський запевнив, що в нього і його команди немає конфлікту з Порошенком.

XS
SM
MD
LG