Доступність посилання

ТОП новини

У Севастополі додатково скоротили подачу електроенергії


Фотографія вулиці в Севастополі, 28 листопада 2015 року
Фотографія вулиці в Севастополі, 28 листопада 2015 року

З 1 грудня подача електроенергії до більшості житлових мікрорайонів Севастополя скорочена в півтора раза – з шести до чотирьох годин на добу. Це рішення прийнято окупаційним «урядом» Севастополя, інформує сайт проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

У нічні години, від півночі до 6:00, електроенергія подаватиметься комунальному підприємству «Севтеплоенерго», яке опалює багатоквартирні житлові будинки.

Деякі жителі Севастополя скаржаться на якість «нової» електроенергії. Як розповіли севастопольці сайту «Крим. Реалії», після того, як до роботи стали котельні «Севтеплоенерго», від «зниження напруги в мережі імпортні холодильники не запускаються, їжа в них псується».

У Севастополі 28–29 листопада розпочалися поетапні включення опалення в різних мікрорайонах міста, для цього необхідна додаткова електроенергія.

22 листопада через підрив електроопор в Херсонській області в анексований Росією Крим перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами, завезеними з Росії, але цих потужностей бракує.

Учасники блокади Криму, що стартувала на адміністративному кордоні з півостровом 20 вересня, перешкоджають увімкненню електрики, вимагаючи звільнення політв’язнів, безперешкодного в’їзду міжнародних спостерігачів на окупований півострів, припинення репресій окупаційної влади щодо кримських татар.

XS
SM
MD
LG