Доступність посилання

ТОП новини

У Криму ВІЛ-інфікованим влаштували «міні-геноцид» – експерт


Після анексії Криму Росією і закриття програм замінної терапії для наркозалежних на півострові почали помирати люди з ВІЛ-позитивним статусом, повідомив асоційований директор з політики і партнерства Міжнародного альянсу з ВІЛ/СНІД в Україні Павло Скала в ефірі на Радіо Крим.Реалії.

За його інформацією, з минулого року в Криму 800 людей перестали отримувати допомогу. З них 30 відсотків мали ВІЛ-позитивний статус.

«800 людей виявилися просто викинуті на вулицю. Просто більшість із цих людей були адаптовані, без кримінальної історії, працювали, вчилися, мали сім’ї, і ось 800 людей виявилися просто викинуті за маргінальну сферу нелегального споживання наркотиків», – розповів експерт.

«10 відсотків з тих, хто був на лікуванні, вже немає в живих. Вони або наклали на себе руки, або померли від ускладнення захворювання, від синдрому відміни, від інших супутніх захворювань. Деякі переїхали на материк, у кого була така можливість. Це такий міні-геноцид пацієнтів замінної терапії, яких викинули з життя», – додав Скала.

У Росспоживнагляді напередодні заявили, що СНІД у Росії має характер епідемії, вірус все частіше вражає громадян, які не входять до груп ризику. Раніше тут повідомляли, що в Криму захворюваність на ВІЛ-інфекцію в півтора раза вища, ніж у середньому в регіонах самої Росії.

XS
SM
MD
LG