Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу на Донбасі загинув один військовий, ще один поранений – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

За минулу добу на Донбасі загинув один український військовий, ще один поранений, повідомив речник Адміністрації президента України з питань АТО Андрій Лисенко.

За його словами, це сталося поблизу села Гранітне, де вантажівка сил АТО підірвалася на протитанковій міні.

Лисенко повідомив, що одну провокацію сепаратистів зафіксували поблизу селища Луганське на Світлодарській дузі, ще 4 – поблизу Майорська, при цьому бойовики застосовували лише стрілецьку зброю та гранатомети.

За його словами, найбільш неспокійне місце в зоні АТО – це західні околиці Донецька.

«Вчора на цій ділянці фронту неприцільні обстріли український позицій розпочалися після 15:00 і з перервами тривали до опівночі», – сказав Лисенко.

Сепаратисти з угруповання «ДНР», що контролюють частину Донецької області, заявляють, що вранці українські військові обстріляли «Вольво-Центр» в Куйбишевському районі Донецька.

В угрупованні «ЛНР», що контролюють частину Луганщини, про обстріли не заявляють.

Упродовж двох осінніх місяців у зоні АТО фіксувалося відносне затишшя і майже повна відсутність обстрілів. Проте від початку листопада все частіше надходять повідомлення про випадки порушення режиму припинення вогню. Сторони конфлікту на Донбасі звинувачують одна одну в порушенні Мінських угод, а спостерігачі ОБСЄ продовжують фіксувати порушення режиму припинення вогню на лінії розмежування сторін на Донбасі.

XS
SM
MD
LG