Доступність посилання

ТОП новини

Лінкявічус: російські торговельні ембарго – штучні, але до них слід бути готовими


Лінас Лінкявічус
Лінас Лінкявічус

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус вважає, що погрози Росії Туреччині про впровадження торгівельних ембарго свідчать про штучний характер всіх російських обмежень, які вона погрожує впровадити й щодо України.

«Це тільки привід, щоб чинити тиск. А в тому, що зона вільної торгівлі запрацює з нового року, жодних сумнівів немає», – каже Лінкявічус.

«Зараз слід думати, як протистояти тим перешкодам, що можуть виникнути з боку Росії, – тарифні, санкційні та інші, як би вони не називалися. Цього слід було очікувати, однак всі ті відомства, міністерства, що залучені до вирішення цієї проблеми, почувають себе до цього готовими», – переконаний литовський дипломат, додаючи, що українці з початку 2016 року будуть потребувати більш послідовної і змістовної підтримки з боку ЄС.

У Брюсселі тривають чергові тристоронні консультації України, ЄС та Росії щодо імплементації торговельної частини Угоди про асоціацію. Українську делегацію представляє голова зовнішньополітичного відомства України Павло Клімкін.

Передбачалося, що режим вільної торгівлі між Україною та ЄС почне діяти з жовтня 2014 року. Однак після тристоронніх консультацій за участю Росії сторони домовилися відтермінувати введення в дію угоди до 31 грудня 2015 року. Євросоюз запровадив односторонні преференції на експорт українських товарів, а європейські товари в Україні до кінця року продовжують обкладатися митом.

XS
SM
MD
LG