Доступність посилання

ТОП новини

Аваков: поліцейські допоможуть Фірташу доїхати до слідчих


Дмитро Фірташ
Дмитро Фірташ

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що на українського олігарха Дмитра Фірташа в аеропорту Києва чекатиме «група ввічливих, але міцних поліцейських із «Азова»», щоб «допомогти йому подолати київські пробки й усамітнитися зі слідчими». Про це Аваков написав уночі 2 грудня у Facebook.

За словами міністра, Національна поліція України розслідує кілька кримінальних проваджень, безпосередньо пов’язаних із Фірташем. У рамках одного з них МВС домовилося зі США про залучення експертів Федерального бюро розслідувань до роботи над матеріалами справи.

Аваков додав, що МВС України очікує на рішення Міністерства юстиції США про передачу кримінального провадження ФБР за звинуваченнями, пред’явленими Фірташу.

Аваков наголосив, що Національна поліція України розслідує також провадження, які стосуються групи компаній Ostсhem та компанії «Росукренерго».

«У межах цих проваджень слідчі неодноразово висилали повістки Дмитру Фірташу для проведення допитів та інших слідчих дій, на які він не з’являвся. За підсумками запланованих слідчих дій слідчі ухвалять відповідні процесуальні рішення щодо всіх фігурантів, у тому числі щодо відповідних звернень до суду», – наголосив Аваков.

Наприкінці листопада з’явилися повідомлення, що український олігарх Дмитро Фірташ має намір 2 грудня приїхати до Києва на з’їзд Федерації роботодавців України, яку він очолює.

1 грудня Фірташ заявив, що відкладає повернення в Україну. Фірташ вважає «дії української влади щодо нього є злочинними і розцінює їх як політичні переслідування». При цьому олігарх не уточнює, про які саме дії української влади йдеться.

XS
SM
MD
LG