Доступність посилання

ТОП новини

Прем’єр Іраку: додаткових американських військ для боротьби з «ІД» не треба


Хайдер аль-Абаді
Хайдер аль-Абаді

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді заявляє, що США не потрібно направляти додаткові сили безпеки для боротьби з екстремістським угрупованням «Ісламська держава» і мають спитати дозволу Іраку для цього.

«Нам не потрібні іноземні наземні війська на іракській території. Будь-які військові операції чи розміщення військових контингентів у будь-якому місці Іраку не може відбуватися без нашого схвалення і координації і повного дотримання суверенітету Іраку», – сказав прем’єр-міністр Іраку.

Абаді заявив про це після того, як міністр оборони США Аштон Картер повідомив, що Сполучені Штати Америки вирішили розширити свою участь у боротьбі проти екстремістського угруповання «Ісламська держава» на території Іраку.

Виступаючи на засіданні комітету у справах збройних сил Палати представників Конгресу, Картер повідомив, що задля цього до Іраку направлять додаткові «експедиційні цільові сили» на підтримку місцевим силовим структурам.

Ці сили будуть здатні здійснювати бойові операції і в Іраку, і в сусідній Сирії, де теж діє «Ісламська держава», додав він.

30 листопада іракський прем’єр заявляв, що Ірак має достатньо сил, щоб самостійно подолати «Ісламську державу».

Нині США мають в Іраку близько 3 з половиною тисяч своїх військових. Нещодавно вони брали участь у допомозі курдським збройним формуванням Іракського Курдистану й їхнім місцевим ополченням-союзникам відбити від ісламістів важливе місто Сінджар.

XS
SM
MD
LG