Доступність посилання

ТОП новини

США організують у грудні саміт ООН, щоб заблокувати шляхи фінансування терористів


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Місія США при ООН оголосила про намір організувати на базі організації саміт міністрів фінансів країн-членів Ради Безпеки ООН для обговорення глобальних зусиль з недопущення фінансування бойовиків угруповання «Ісламська держава» та інших терористичних груп.

Очікується, що на саміті 17 грудня в Нью-Йорку, де головуватиме міністр фінансів США Джейкоб Лью, учасники зокрема ухвалять нову резолюцію щодо санкцій проти угруповань «Ісламська держава» та «Аль-Каїда».

Це буде перша така зустріч міністрів фінансів країн-членів Ради Безпеки ООН, як заявив Джейкоб Лью, покликана продемонструвати «дедалі більшу особливу роботу, необхідну для боротьби з тероризмом», зокрема шляхом перекриття потоків фінансування бойовиків.

Пропозиції, які мають будуть розглянуті на саміті щодо посилення санкцій Радою Безпеки ООН щодо «Ісламської держави» вже подали США та Росія.

Американське казначейство вже має досвід відстежування і перекривання каналів надходження коштів екстремістським угрупованням по всьому світу після терористичних атак у США в вересні 2001 року.

XS
SM
MD
LG