Доступність посилання

ТОП новини

Усі котельні Криму запустять до понеділка, електрику далі даватимуть за графіком – Новак


Російський міністр енергетики Олександр Новак запевняє, що до понеділка, 7 грудня, всі котельні анексованого Росією Криму запустять в роботу для подачі теплопостачання, але електроенергію подаватимуть і далі за графіком, передають російські ЗМІ з посиланням на його інтерв’ю в програмі «Вести в субботу» з Сергієм Брильовим.

«7 грудня всі котельні Криму включаться в роботу, і Кримський федеральний округ буде забезпечений опаленням», – сказав Новак.

При цьому житловий фонд отримуватиме електроенергію за графіком, додав російський міністр.

«До введення енергомосту графік подачі електроенергії на добу становив приблизно від 2 до 6 годин у різних містах, після введення – від 4,5 до 10-12 годин. Це суттєво поліпшило ситуацію. І коли ми введемо чергову нитку на 200 мегават, а це відбудеться до 20 грудня, а можливо і раніше, ми закриємо приблизно на 90% потреби Криму», – сказав Новак.

22 листопада через підрив електроопор у Херсонській області до анексуваного Росією Криму перестала надходити електроенергія з материкової частини України. На півострові оголосили режим надзвичайної ситуації. Крим забезпечується електроенергією, виробленою джерелами кримської генерації і дизельними генераторами.

Президент Росії Володимир Путін, який прибув увечері в середу, 2 грудня, до Криму, взяв участь у церемонії запуску першої нитки енергомосту з Кубані до Криму.

МЗС України висловило Росії протест щодо цього візиту Путіна на півострів, вкотре зазначивши, що це тимчасово окупована територія України.

XS
SM
MD
LG