Доступність посилання

ТОП новини

Байден: Росія повинна виконувати Мінські угоди і припинити окупацію Криму


Джозеф Байден (©Shutterstock)
Джозеф Байден (©Shutterstock)

Росія повинна припинити окупацію Криму, який є суверенною територією України, а також виконати всі зобов’язання щодо угод з припинення конфлікту на сході України. Про це заявив віце-президент США Джозеф Байден на спільній з президентом України прес-конференції у Києві.

«США стоять піч-о-пліч з народом України перед лицем постійної агресії Росії та сепаратистів. Ми впевнені, що найкращий спосіб припинити конфлікт на Донбасі – це дипломатичні методи, які викладені в Мінських домовленостях. Але обидві сторони повинні виконувати свої домовленості... Президент Обама нещодавно під час зустрічі з Путіним прямо сказав про це, що всі наші міжнародні партнери очікують цього від Росії», – сказав Байден.

Також він наголосив, що Крим є суверенною територією України.

«Я хочу чітко сказати, що ми не забули про Крим, про незаконне вторгнення. Москва повинна припинити окупацію суверенної території України», – додав віце-президент США.

Раніше у США заявили, що скасування санкцій проти Москви не буде доти, доки Крим не повернеться до складу України.

Росія минулої весни анексувала український Крим; у світі не визнають цього кроку. Верховна Рада України офіційно оголосила початком тимчасової окупації Криму 20 лютого 2014 року. Росія називає окупацію та анексію півострова «відновленням історичної справедливості».

Також Москва заявляє, що не має ніяких зобов’язань за Мінськими угодами, бо підписувала їх не як учасник, а як «гарант», і не має наміру виконувати цих домовленостей.

XS
SM
MD
LG