Доступність посилання

ТОП новини

Вакцинація від поліомієліту в Україні має становити 95% – ВООЗ


Для зупинення поширення вірусу поліомієліту вакцинація населення має становити 95%, тоді як в Україні ця цифра трохи вище 50%, заявив Радіо Свобода Денніс Кінг, координатор Всесвітньої організації охорони здоров’я «ВООЗ) з реагування на спалах поліомієліту.

За його словами, оголошення надзвичайного стану у сфері охорони здоров’я в Україні допоможезаручитися максимальною підтримкою на всіх рівнях управління держави, включаючи президента та Кабмін.

«Варто ще раз наголосити, що оголошення надзвичайного стану у сфері охорони здоров’я – це справа, яка стосується усього міжнародного співтовариства. Тобто спалах цієї хвороби в Україні – це не тільки загроза українським дітям, фактично це загрожує усім міжнародним потугам викорінити поліомієліт у світі. Посадовці, які займаються питаннями охорони здоров’я в усіх країнах світу зараз слідкують за Україною та вживають заходів, щоб зупинити поширення вірусу», – сказав Кінг у понеділок, 7 листопада.

Представник ВООЗ також наголосив, що через спалах поліомієліту додаткова вакцинація для підвищення імунітету населення, яка зараз проводиться в Україні є вкрай необхідною. ВООЗ нині рекомендує усім, хто планує подорожі в Україну, зробити додаткове щеплення від поліомієліту.

30 листопада в Україні почався другий раунд вакцинації від поліомієліту. За даними українського МОЗ, Київ отримав від ЮНІСЕФ 4,4 мільйона доз для проведення другого туру вакцинації.

Додаткове вакцинування в Україні вирішили провести після того, як у вересні в Закарпатській області зафіксували два випадки захворювання дітей на поліомієліт.

XS
SM
MD
LG