Доступність посилання

ТОП новини

Чубаров: заяви про незалежність Криму від української електроенергії є «блефом»


Рефат Чубаров
Рефат Чубаров

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров назвав «блефом» слова «глави» анексованого Росією Криму Сергія Аксьонова про те, що Крим більше не потребує електропостачання з материкової частини України.

«Він (Аксьонов – ред.) ще став відомий не тільки кримському співтовариству, як людина, яка є просто безмежним фантазером, людиною, яка не виконує жодного свого ні твердження, ні прогнозу. Це просто блеф те, що він заявив», – сказав Чубаров в ефірі Радіо Крим. Реалії 8 грудня.

За його словами, поставка української електроенергії до Криму відновлена в розмірі 25% від того, що надходило на півострів до енергоблокади.

При цьому глава Меджлісу не виключає, що з 1 січня 2016 року Крим може бути знову повністю від’єднаний від енергосистеми України при відповідному рішенні Верховної Ради України.

«У цьому випадку вже відповідальність за це рішення покладається на Верховну Раду України», – сказав Чубаров.

Напередодні «глава» Криму Сергій Аксьонов заявив, що кримська «влада» не планує знову співпрацювати з Україною в питаннях поставок електроенергії.

Лінія електропередач «Каховська – Титан», одна з тих, що подає електроенергію з материкової України в анексований Росією Крим, а також частково в Херсонську область 8 грудня під’єднана до електроенергії, повідомили в «Укренерго» і Херсонській ОДА.

Перед цим керівник оперативного штабу акції з блокади Криму Ленур Іслямов заявив, що штаб дозволив бригаді «Укренерго» остаточно підготувати ЛЕП «Каховська – Титан» до пуску електричного струму в Крим. Ця заява з’явилася незабаром після слів голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова, який повідомив, що активісти дозволять використовувати відновлену лінію електропередач. Активісти «Правого сектора» висловили незгоду з такими діями і заявили про припинення участі в акції з енергетичної блокаді анексованого Росією півострова.

Наприкінці листопада через пошкодження опор ЛЕП в Херсонській області постачання електроенергії до Криму зупинилося.

XS
SM
MD
LG