Доступність посилання

ТОП новини

США: Трамп відкидає критику ініціативи щодо заборони в’їзду мусульманам


Дональд Трамп
Дональд Трамп

Бізнесмен Дональд Трамп, якого вважають головним претендентом на номінацію кандидатом у президенти США від Республіканської партії, відкидає критику щодо своєї пропозиції повністю закрити для всіх мусульман в’їзд у країну.

У вівторок, 8 листопада, у програмі телеканалу ABC «Доброго ранку, Америко» Трамп заявив, його пропозиція нічим не відрізняється від того, що робив у роки Другої світової війни «вкрай шанований усіма» президент США Франклін Рузвельт.

Дональд Трамп назвав заборону на в’їзд мусульманам обґрунтованим кроком, пов’язаним з тим, що США беруть участь у боротьбі проти ісламських екстремістів. У числі атак, організованих ісламістами, Трамп згадав стрілянину у центрі допомоги інвалідам в американському місті Сан-Бернардіно, де минулого тижня загинули 14 людей. «Ми знаходимося у стані війни, і ми маємо президента, який не бажає говорити про це», – наголосив Трамп.

Раніше повідомлялося, що висловлювання Трампа про мусульман після нападу у Сан-Бернардіно викликало різку критику з боку Білого дому, низки американських політиків та інших учасників кампанії з виборів президента, як від Республіканської, так і від Демократичної партії, включаючи Гіларі Клінтон.

Представники Білого дому назвали висловлювання Дональда Трампа такими, що суперечать цінностям США. Схожу оцінку висловив колишній американський віце-президент Дік Чейні, який наголосив, що ініціатива Трампа йде врозріз з усім, що відстоює і у що вірить його країна.

XS
SM
MD
LG