Доступність посилання

ТОП новини

У полоні перебувають ще 140 українців – Геращенко


 Ірина Геращенко (©Shutterstock)
Ірина Геращенко (©Shutterstock)

В полоні бойовиків перебувають ще 140 українців, повідомляє уповноважена президента з питань мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

«Україна вчергове поставила питання негайного звільнення всіх заручників, яких в списках, опрацьованих і оновлених СБУ, на сьогодні нараховується 140 військових і цивільних осіб (разом). При цьому ми володіємо інформацією про місце перебування близько 50 заручників, інших потрібно шукати... З 50 заручників як мінімум половина мають хвороби і важкий психологічний стан, складні діагнози, серед них є жінки і цивільні особи», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

Сьогодні питання обміну полоненими обговорювали на засіданні Тристоронньої контактної групи. Як повідомила речниця представника України на переговорах у Мінську Леоніда Кучми Дарка Оліфер, українська сторона наполягає, що напередодні Різдва і Нового року пріоритетом повинен стати обмін заручниками і незаконно утримуваними особами.

Водночас представники сепаратистів на сайтах угруповання «ДНР» заявили, що українська сторона сьогодні в ході переговорів контактної підгрупи з гуманітарних питань не надала сепаратистам списки полонених для обміну за формулою «всіх на всіх».

Раніше Леонід Кучма заявляв, що обмін полоненими на Донбасі можна реалізувати до кінця 2015 року.

Наприкінці жовтня Геращенко повідомила, що в полоні бойовиків перебувають ще 139 українців і 788 вважаються зниклими без вісти.

Звільнення та обмін полоненими є однією з умов мінських угод.

XS
SM
MD
LG