Доступність посилання

ТОП новини

Посли ЄС відклали рішення щодо санкцій проти Росії


Посли країн-членів Євросоюзу у Брюсселі на сьогоднішній зустрічі в Брюсселі відклали рішення щодо продовження дії санкцій проти Росії.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Італія висловилася за обговорення цього питання наступного тижня.

На початку цього місяця координатор політики санкцій у Державному департаменті США Данієл Фрід підтвердив, що США і ЄС погодилися продовжити санкції проти Росії до повного виконання мінських домовленостей.

А останнім визначальним елементом усіх мінських домовленостей – Мінського протоколу, Мінського меморандуму і Мінського комплексу заходів – є повернення Києву контролю за міжнародним кордоном із Росією на сході України, нагадав він, виступаючи в Європейському політичному центрі у Брюсселі.

США, ЄС, а також країни «Групи семи» і низка інших країн світу, переважно в Європі, запровадили проти Росії і проти українських сепаратистів у Криму й на Донбасі кілька пакетів санкцій, окремо через анексію Росією українського Криму в через агресію Росії на сході України. При цьому вони вже не раз заявляли, що в разі погіршення ці санкції можуть бути посилені, а скасовані вони можуть бути тільки після повернення Криму чи після повного виходу Росії з конфлікту на сході України і повернення Києву контролю над регіоном.

XS
SM
MD
LG