Доступність посилання

ТОП новини

Захист Савченко не подаватиме апеляції за будь-якого рішення суду – Новиков


Адвокат Надії Савченко Ілля Новиков
Адвокат Надії Савченко Ілля Новиков

Адвокати українського штурмана Надії Савченко не оскаржуватимуть рішення російського суду першої інстанції, яким би воно не було. Про у середу, 9 грудня заявив адвокат Савченко Ілля Новиков.

«Я отримав чіткі інструкції про те, що яким би не був вирок, захист апеляційну скаргу подавати не буде з багатьох причин», – сказав Новиков у середу засідання Донецького міськсуду Росії.

За його словами, на цьому наполягає сама Надія Савченко.

«Для неї головна причина – моральна: не потрібно своїми діями створювати у людей враження, що у Росії є суд. Суду в Росії немає, ні першої інстанції, ні другої, ні десятої. А отже не потрібно давати підстави думати, що суд є. Ніякого іншого шансу у російського правосуддя не буде. Перша інстанція – останній шанс. З винесенням вироку процес Надії Савченко як судовий етап у Росії закінчиться», – наголосив Ілля Новиков.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG